Προστατευτείτε απο τον κορωνοϊό. Φοράτε μάσκες, κρατήστε αποστάσεις, αποφύγετε συμφόρηση.

Banner 1

Το επιβατικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται μεταξύ των προβλητών 1 και 2 και διαθέτει κρηπίδωμα συνολικού μήκους 400 μέτρων με βύθισμα 8 μέτρα. Στο εν λόγω κρηπίδωμα υπάρχουν 4 θέσεις πρυμνοδέτησης και μία θέση πλεύρισης ή εναλλακτικά 3 θέσεις πλεύρισης (για την εξυπηρέτηση κυρίως των κρουαζιεροπλοίων). Υπάρχει δυνατότητα πλεύρισης κρουαζιεροπλοίων με βύθισμα έως 9 μέτρα με τοποθέτηση ειδικής κατασκευής.

Η λεκάνη του επιβατικού λιμένα παρέχει επαρκή χώρο και βάθος για τους ελιγμούς των επιβατικών πλοίων και είναι καλά προστατευμένη, με κυματοθραύστη, από τις καιρικές συνθήκες (άνεμοι, κυματισμοί, κλπ) παρέχοντας ασφαλή ελλιμενισμό των πλοίων.

Η επιβατική κίνηση εξυπηρετείται από σύγχρονο επιβατικό σταθμό που απέχει 500 μ. από το κέντρο της πόλης.

Ο επιβατικός σταθμός «Μακεδονία», ο οποίος λειτουργεί 24ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, στεγάζεται σε ισόγειο τμήμα νεοκλασικού κτιρίου στην είσοδο του λιμένος και εξυπηρετεί τους επιβάτες των επιβατικών-οχηματαγωγών πλοίων, ιπταμένων δελφινιών και κρουαζιεροπλοίων.

Οι αίθουσες του είναι σύγχρονες, υψηλών προδιαγραφών και καλύπτουν τις απαιτήσεις της συνθήκης Schengen και του κώδικα ISPS. Με καταστήματα Duty Free, Infokiosk και Wireless Access Points ο επιβατικός σταθμός προσφέρει ένα φιλικό περιβάλλον και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε όλους τους επιβάτες.

Επιπλέον, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από το Διεθνές Αεροδρόμιο "Μακεδονία" και μόλις ένα χιλιόμετρο από τον Επιβατικό Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Δείτε εδώ, απόψεις του Επιβατικού Σταθμού

  1. Άποψη πριν από την κεντρική πύλη του λιμένα
  2. Άποψη μέσα από την κεντρική πύλη του λιμένα
  3. Άποψη μπροστά από τον Επιβατικό Σταθμό
  4. Άποψη μπροστά από τον Επιβατικό Σταθμό
Κρουαζιέρα

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί την πύλη προς την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και της Βαλκανικής χερσονήσου. Η Θεσσαλονίκη, αλλά και η ευρύτερη περιοχή (Δίον, Πέλλα, Βεργίνα), αποτελούν σημεία ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος καθώς τις στολίζουν μνημεία από διαφορετικές ιστορικές περιόδους (Αρχαία Ελλάδα, Ρωμαϊκή Περίοδος, Βυζάντιο). Το Άγιο Όρος με τη μοναστική κοινότητα των 1000 και πλέον ετών αποτελεί μοναδικό μνημείο σε όλο τον κόσμο. Η Χαλκιδική και η Πιερία με την απερίγραπτη φυσική ομορφιά και τις γαλάζιες θάλασσες αποτελούν ασύγκριτους τουριστικούς πόλους.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης, πρωτεύουσα της Περιφέρειας της Μακεδονίας είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή και πολυπολιτισμική πόλη στο κέντρο της Βόρειας Ελλάδας, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Έχει πληθυσμό ενός εκατομμυρίου κατοίκων και είναι το δεύτερο σημαντικότερο οικονομικό, βιομηχανικό, εμπορικό και πολιτικό κέντρο στην Ελλάδα, καθώς και ένας σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος για την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σήμερα, η Θεσσαλονίκη με τη δική της ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, ένα μίγμα δυτικού πολιτισμού με ανατολίτικες επιρροές προσφέρει στους επισκέπτες της μοναδικές εμπειρίες. Με σημεία φυσικής ομορφιάς και ατελείωτες γαλαζοπράσινες ακτές σε απόσταση μικρότερη από μια ώρα. Με ένα συναρπαστικό ταξίδι στην τέχνη και τον πολιτισμό μέσα από μουσεία, αίθουσες τέχνης και σπουδαία μνημεία. Επιπλέον, η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή της και θεωρείται η γαστρονομική πρωτεύουσα της χώρας, με διάσημα εστιατόρια και πολλές τοπικές σπεσιαλιτέ.

Επικοινωνία για την ΟΛΘ Α.Ε.:
Άγγελος Φραντζέτης
Επικεφαλής Κρουαζιέρας & Ακτοπλοΐας
2310 593 160
6976 113 033
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κρουαζιέρα επισκεφθείτε την MEDCRUISE.COM

Για τα αξιοθέατα, παρακαλώ κατεβάστε το διαφημιστικό φυλλάδιο