Προστατευτείτε απο τον κορωνοϊό. Φοράτε μάσκες, κρατήστε αποστάσεις, αποφύγετε συμφόρηση.

Banner 1

Διοικητικό Συμβούλιο

Αθανάσιος Λιάγκος
Πρόεδρος του ΔΣ, εκτελεστικό μέλος

Franco Nicola Cupolo
Διευθύνων Σύμβουλος - Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής, εκτελεστικό μέλος

Artur Davidian
Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων, Εκτελεστικό μέλος

Alexander-Wilhelm Von Mellenthin
Μη εκτελεστικό μέλος

Σωτήριος Θεοφάνης
Μη εκτελεστικό μέλος

Άγγελος Βλάχος
Μη εκτελεστικό μέλος

FU Βaiqiao (Leon)
Μη εκτελεστικό μέλος

Παναγιώτης Αλευράς
Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος
Aνεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

 

Μέλη της Επιτροπής Ελέγχου

 • Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου
 • Άγγελος Βλάχος, μέλος
 • Παναγιώτης Αλευράς, μέλος

 

 • Αθανάσιος Λιάγκος

  Ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος ΔΣ στην ΟΛΠ Α.Ε. Διετέλεσε στέλεχος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ως συντονιστής της στρατηγικής των Δημοσίων Λιμένων και Μαρινών, ανώτατο διοικητικό στέλεχος σε τράπεζες, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και μέλος Δ.Σ στις προαναφερθείσες εταιρείες και Οργανισμών Λιμένων. Έχει πολυετή εμπειρία σε θέματα εταιρικής στρατηγικής και διακυβέρνησης.  Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου εξωτερικού ΜΒΑ. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων.

 • Franco Nicola Cupolo

  Παρόν   Γενικός Εκτελεστικός Δ/ντής- Ο.Λ.Θ. Α.Ε. 
  2019 Αναλυτής Εμπορικής Στρατηγικής- Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ)
  2019 Υψηλoύ επιπέδου Σύμβουλος- Διεθνή Αμοιβαία Κεφάλαια
  2016-2019 Διευθύνων Σύμβουλος - Ομάδα Εκμετάλλευσης Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης - Contship EUROGATE
  2016-2018 Διευθύνων Σύμβουλος – La Spezia Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων – Contship
  2016-2018 Πρόεδρος Εθνικής Βιομηχανικής Ένωσης Εφοδιασμού  ­-  CONFINDUSTRIA
  2017-2018 Γενικός Διευθυντής, Διατροπική Εφοδιαστική, Hannibal. – Contship
  2015-2019 Διοικητικό Συμβούλιο Eurogate Tanger – Eurogate
  2011-2016 Διευθύνων Σύμβουλος Cagliari Διεθνής Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων – Contship
  2009-2011 Γενικός Διευθυντής Κεντρικού Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στην Μεσόγειο -  Contship
  2008-2011 Εμπορικός Δ/ντής Ομίλου - Contship
  2007-2008 Δ/ντής Ομίλου Eπικράτειας DAMCO – APMM Group
  2004-2007 Γενικός Διευθυντής Maersk Spain Maghreb– APMM Group
  1997-2004 Γενικός Διευθυντής Maersk Italia– APMM Group
  1995-1997 Γενικός Δ/ντής δραστηριοτήτων στην Μεσόγειο– Contship
  1994-1995 Εμπορικός Δ/ντής - Shencker

 • Artur Davidian

  Ο κ. Artur Davidian είναι ο Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων της Α.Ε. «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης» & Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου.Έχει πτυχίο και Ph.D. στα Χρηματοοικονομικά από το Rostov State Economy University και MBA από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Διαθέτει διαχειριστική και διευθυντική εμπειρία άνω των 20 ετών σε σειρά επιχειρήσεων και σημαντική εξειδίκευση σε θέματα διοίκησης & ανάπτυξης επιχειρήσεων, επενδύσεων και διεθνούς λειτουργίας. Στην τρέχουσα θέση βρίσκεται  από τον Σεπτέμβριο του 2018. Επιδιώκει την δημιουργία μίας ολοκληρωμένης προσέγγισης και διακρατικής προοπτικής για την ανάπτυξη της ΟΛΘ Α.Ε., μέσω της εφαρμογής ενός εξειδικευμένου επενδυτικού προγράμματος, αλλά και την  καθιέρωση του λιμένα της Θεσσαλονίκης ως κύριας πύλης εισόδου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 • Alexander- Wilhelm Von Mellenthin

  Ο κ. Alexander- Wilhelm Von Mellenthin είναι Εταίρος του Ομίλου Επενδύσεων Deutsche Invest Capital Partners GmbH (DICP), καθώς και Εταίρος της Deutsche Invest Equity Partners (DIEP). Με τον όμιλο DICP, ο Alexander και οι συνεργάτες του παρουσίασαν όλες τις προηγούμενες επενδυτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας Goetz, όπου διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ως Γενικός Επιχειρησιακός Δ/ντής, Γενικός Δ/ντής της συμβουλευτικής εταιρείας Goetz και αρκετών άλλων ομίλων εταιρειών. Νωρίτερα, παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στον Ομοσπονδιακό Γερμανικό Οργανισμό Ιδιωτικοποιήσεων (Treuhandanstalt) και ξεκίνησε την καριέρα του ως ελεγκτής στην KPMG. Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Goettingen. Έχει ολοκληρώσει τις κρατικές εξετάσεις ως Γερμανός Πιστοποιημένος Σύμβουλος σε φορολογικά ζητήματα.

 • Σωτήριος Θεοφάνης

  Ο κ. Σωτήριος Θεοφάνης τελεί μέχρι τις 30/06/2020 Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ. Έχει διατελέσει στέλεχος και Αναπληρωτής Διευθυντής Λιμένων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ (1999 – 2002) και Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ (2002 – 2004).Έχει διατελέσει Διευθυντής του Προγράμματος Εμπορευματικών Μεταφορών (FMP) του Κέντρου CAIT του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Rutgers της Ν. Υερσέης των ΗΠΑ, όπου σήμερα διατελεί Κύριος Ερευνητικός Εταίρος. Είναι Πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λιμένων (ESPO). Έχει εκτεταμένο Ακαδημαϊκό – Ερευνητικό Έργο στους τομείς των Λιμένων, της Εφοδιαστικής και των Εμπορευματικών Μεταφορών και είναι επισκέπτης Καθηγητής σε πολλά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης διεθνώς. Είναι πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Διοίκησης Λιμένων και της Εφοδιαστικής Εμπορευματοκιβωτίων.

 • Δρ. Άγγελος Φ. Βλάχος

  O Δρ. Άγγελος Φ. Βλάχος είναι ειδικός σε θέματα τουριστικής πολιτικής, κάτοχος Πτυχιακού & Διδακτορικού Τίτλου Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών του Πανεπιστημίου του Sussex. Ερευνητής (ήδη Επικεφαλής Ομάδος) του Ιδρύματος του Ελληνικού Κόσμου, που ασχολείται με τον ελληνικό πολιτισμό και ιστορία στο διαδίκτυο και διάφορες πολιτισμικές δραστηριότητες (1996-2002). H ερευνητική του δραστηριότητα αφορά στην ιστορία του οργανωμένου ταξιδιού, στην πολιτική του τουρισμού, στην αειφόρο ανάπτυξη και στις πτυχές της κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας του 20ου αι. Έχει προβεί σε εκτενείς δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά περιοδικά, κ.ά. Το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Τουριστική Ανάπτυξη και Δημόσιες Πολιτικές στη Σύγχρονη Ελλάδα» », (Αθήνα: 2016), υπογραμμίζει το ρόλο του κράτους στην εμφάνιση του τουρισμού ως βασικού πολιτικοοικονομικού εγχειρήματος στην Ελλάδα του 20ου αι. Μετά το 2004, στράφηκε στον τουριστική βιομηχανία και αργότερα στο Υπουργείο Τουρισμού ως Ανώτερος Σύμβουλος Πολιτικής, εστιάζοντας σε διάφορα θέματα και στη συνέχεια ως επικεφαλής του Γραφείου Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων. Κατά τη διάρκεια του 2010, ορίστηκε Προϊστάμενος Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Κίνα (Πεκίνο / Σαγκάη). Μεταξύ 2012-2013, μια εταιρεία κρουαζιέρας του ανέθεσε τη χάραξη της στρατηγικής της για την εκπαίδευση, ενώ συνέβαλε, επίσης, σε τηλεοπτική σειρά ως Διευθυντής Παραγωγής. Το 2014, ξεκίνησε ένα Ευρωπαϊκό Συγχρηματοδοτούμενο Ερευνητικό Πρόγραμμα που εστιάζει στην αστική γεωγραφία. Αμέσως μετά, υπήρξε συντονιστής μιας εκτεταμένης ακαδημαϊκής ομάδας  που ίδρυσε το Παρατηρητήριο Αειφόρου Τουρισμού. Σήμερα διδάσκει στο Τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επίσης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από το 2016, υπηρετεί ως μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), συντονίζοντας το Έργο αδειοδότησης  Υδατοδρομίων. Παράλληλα, εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο / ΤΑΙΠΕΔ ως μέλος του Δ.Σ. στην -ιδιωτικοποιημένη- ΟΛΘ ΑΕ, ως υπεύθυνος διαχειριστής από το Ταμείο για την εφαρμογή της Σύμβασης Παραχώρησης, συμμετέχοντας επίσης στην Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας.

 • Baiqiao (Leon) Fu

  Ο κ. Baiqiao (Leon) Fu μεταφέρθηκε από την εταιρεία China Merchants Port Group ως Οικονομικός Ελεγκτής στην εταιρεία Terminal Link, κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών, δεκαετή εξειδικευμένη εμπειρία στη χρηματοοικονομική διοίκηση, στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, στη σύνταξη και ανάλυση οικονομικών αποτελεσμάτων. Στο παρελθόν εργαζόταν στην έδρα της China Merchants Port Group στο Shenzhen της Κίνας και στον Διεθνή Τερματικό Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Colombo, στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα.

 • Παναγιώτης Αλευράς

  Ο κ. Παναγιώτης Αλευράς είναι Ανώτερο Διευθυντικό Στέλεχος με 30 χρόνια εμπειρίας. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Olympic Handling, Ανώτερο Διευθυντικό Στέλεχος του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών και Υπεύθυνος ‘Έργου στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004. Η ανάμειξή του στο αεροδρόμιο Greenfield και στα έργα επέκτασης συνέβαλλαν στην απόκτηση εμπειρίας σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, ικανότητα διαχείρισης, επιχειρησιακή και τεχνική ικανότητα. Ανώτερο Διευθυντικό Στέλεχος/ Υπεύθυνος ‘Έργου σε έργα υποδομής και ανάπτυξης αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένης της παραχώρησης των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων, της προετοιμασίας της προσφοράς για το αεροδρόμιο του Νέου Ηρακλείου και πολλές αναθέσεις στο εξωτερικό (Κουβέιτ, Βιετνάμ, Βέλγιο, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αλβανία και Γερμανία). Επισκέπτης Λέκτορας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

 • Παναγιώτης Μιχαλόπουλος

  O κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος είναι Αρχιτέκτων μηχανικός μέλος από το 1984 ΤΕΕ. Πτυχιούχος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Υποψήφιος διδάκτορας στον Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και κάτοχος του Certificate for the 2018 C-Blue Training Program των CMPort και Shanghai Maritime University. Εργάζεται από το 1984 μέχρι σήμερα ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής και επιβλέπων μηχανικός με τριάντα πέντε και πλέον έτη εμπειρία στον σχεδιασμό, μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή κτιρίων, στην λειτουργική διαμόρφωση χώρων και οργάνωση εργοταξίων. Στην επιχειρηματική του δραστηριότητα περιλαμβάνεται η ίδρυση και λειτουργία επί δεκατρία έτη ως εταίρου και διαχειριστή της εκδοτικής-διαφημιστικής-κατασκευαστικής εταιρείας Ευρωδιάσταση ΕΠΕ. Υπηρέτησε σε οργανισμούς σε ανώτατες διοικητικές θέσεις ευθύνης. Την περίοδο 2005-2011 ως αρχιτέκτων στο γραφείο Νομάρχη και υπεύθυνος σχεδιασμού και λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου "Πολυχώρος Απόλλων" της Νομαρχίας Πειραιά. Διετέλεσε Αναπληρωτής Διοικητής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου "Μεταξά" στον Πειραιά από 17/10/2011 έως 27/12/2013. Από το 2008 έως το 2010 ως εκπρόσωπος του ΣΑΔΑΣ- ΠΕΑ συμμετείχε ως τακτικό μέλος στην Επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου της Πολεοδομίας Πειραιά. Από το 2005 έως το 2010 συμμετείχε στην επικουρική εργασία στήριξης των μελών ΔΕΠ στον Tομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού της ΣΑΤΜ του ΕΜΠ. Από 23/03/2018 μέχρι σήμερα συμμετέχει ως ανεξάρτητο μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. Συνέγραψε και έχει συμμετάσχει ως επικεφαλής έκδοσης, στην συγγραφή, τον σχεδιασμό και την επιμέλεια δεκαοχτώ και πλέον βιβλίων για τον ευρωπαϊκό περιηγητισμό και τον ελληνικό πολιτισμό, με έμφαση στην αρχιτεκτονική κληρονομιά και στα λιμάνια της Μεσογείου, τα οποία έχουν κατατεθεί στην Bibliotheca Alexandrina  (Διεθνής Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας). Το έργο του έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης, ενώ ο ίδιος έχει τιμηθεί για την προσφορά του από πλείστους φορείς. Από το 1984 είναι μέλος του ΤΕΕ και του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ. Συμμετείχε ως μέλος σε συλλόγους, πολιτιστικούς φορείς και εμπορικά επιμελητήρια.