Προστατευτείτε απο τον κορωνοϊό. Φοράτε μάσκες, κρατήστε αποστάσεις, αποφύγετε συμφόρηση.

Banner 1

Η ΟΛΘ ΑΕ με στόχο την βιωματική γνωριμία των παιδιών με το λιμάνι και τις λειτουργίες του εφαρμόζει το παιδαγωγικό πρόγραμμα «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου», που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν το λιμάνι της πόλης τους, την ιστορική διαδρομή του, καθώς και τις λειτουργίες του στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις φάσεις και συνοδεύεται από ένα ενημερωτικό βιβλίο με τίτλο «Γνωρίζοντας το Λιμάνι», το οποίο παρέχεται δωρεάν από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη φάση τα παιδιά οδηγούνται στην αποθήκη Γ, όπου γίνεται σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του λιμανιού. Μέσα από τη χρήση οπτικοακουστικών εφαρμογών μπορούν να δουν και να συγκρίνουν τη μορφή και τις χρήσεις του λιμένα σήμερα αλλά και στο παρελθόν, κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του.


Στη δεύτερη φάση μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι ρόλων επιδιώκεται να αναπαραστήσουν νεοαποκτηθείσες γνώσεις που σχετίζονται με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δραστηριότητες του λιμανιού. Έτσι τα παιδιά μπορούν να γίνουν έμποροι, εκτελωνιστές, λιμενικοί, ναυτικοί, υπεύθυνοι ασφαλείας κ.α.


Στην τρίτη φάση, τα παιδιά επισκέπτονται τους χώρους του λιμένα και εντοπίζουν τα βασικά μέρη του, όπως είναι ο επιβατικός σταθμός, το συμβατικό λιμάνι και ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων προσπαθώντας να τα συνδέσουν με το παιχνίδι που έπαιξαν.

Διαβάστε το πληροφοριακό έντυπο δράσεων 

Πληροφορίες:

Γραφείο Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Τηλ: 2310 593 177, 2310 593 143
Fax: 2310 593 281
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ημέρες επισκέψεων: καθημερινές από τις 9:00 π.μ (κατόπιν συνεννόησης).
Το κεντρικό κτίριο Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην Α΄ Προβλήτα.