Στα πλαίσια αναβάθμισης των υπηρεσιών μας και την συνεχή προσπάθεια βελτίωσής τους, σύντομα θα γίνει μετάβαση στο νέο Σύστημα Διαχείρισης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.  Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το νέο σύστημα.

 

Νέα μηνύματα XML - v.30 (19.5.2022) [7z]

Ενδεικτική λίστα UNLOCODE λιμανιών [pdf]

Υπαγωγή στο Νέο Πληροφοριακό Σύστημα ΣΕΜΠΟ (για αποστολή/παραλαβή μηνυμάτων XML)

Για την υπαγωγή στο νέο σύστημα ΣΕΜΠΟ είναι αναγκαία η κατάθεση ηλεκτρονικής αίτησης υπαγωγής στο https://webportal.thpa.gr (Οδηγίες χρήσης: webportal_user_manual_GR)

 

Υπαγωγή στο Νέο Σύστημα ραντεβού ΣΕΜΠΟ (Truck Appointment System - TAS )

 

Οδηγίες για την εγγραφή των Εκπροσώπων (WEB and/or REST API)

Το νέο σύστημα παρέχει την δυνατότητα να αποστέλλουν μηνύματα COREOR & COHAOR και εκπρόσωποι των πρακτόρων ή των κατόχων διατακτικής.
Για την υπαγωγή των εκπροσώπων είναι αναγκαία η εγγραφή στο https://webportal.thpa.gr (Οδηγίες χρήσης: webportal_user_manual_GR)

Στην συνέχεια οι εκπρόσωποι πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία των εταιριών ή προσώπων που εκπροσωπούν στο https://ctosxml.thpa.gr (Οδηγίες χρήσης: ctos_xml_manual_for_respresentatives_v1_GR)

Αφού γίνει αποδεκτή η αίτηση σας θα έχετε πλέον δυνατότητα αποστολής των νέων μνημάτων COREOR (container release order) και COHAOR (αίτηση για έλεγχο) εκ μέρους των εταιριών ή προσώπων δηλώθηκαν στο σύστημα.

*(Υπάρχει δυνατότητα αποστολής μέσω web εφαρμογής https://ctosxml.thpa.gr αλλά και μέσω REST API. Για την αποστολή των τεχνικών λεπτομερειών επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 

Συχνές ερωτήσεις